Godstransport och att transportera varor

Godstransport och att transportera varor

Varje år fraktas och transporteras det otroliga mängder varor kors och tvärs över landet. Den största delen av transporterna för gods sker med direkt hjälp av åkerier eller via speditörsfirmor.

Godstransport kallas egentligen alla transport utom när människor och djur ska transporteras. Människors personliga resor till och från arbetet samt semesterresor står för en stor del av transporterna.

Åkeri

Ett åkeri kan transportera och frakta varor och olika former av gods från punkt A till punkt B, allt efter kundens önskemål och behov. Totalt finns det cirka 10.000 åkerier i Sverige varav det flesta är som med en dragbil. Det finns dock några stora speditörer som både har egna lastbilar men som också anlitar fristående åkerier som hjälper till att transportera godset.

Speditör

En speditör organiserar hela transporten av ett gods från köpare till säljer där flera olia åkerier, rederier eller fraktföretag kan vara inblandade. Speditören genomför transporter både till havs, på järnväg, i luften och naturligt vis på land.Allt intressant om transportfirmor

Här kan du finna mycket intressant information och relevant fakta om transportfirmor men också en del kul och lustiga saker gällande transporter.


Meny - Transportfirma
Till förstasidan på www.transportfirma.seHögst upp på sidan om transporterLängst ned på sidan om transportfirmor
Farligt GodsLastbilstransportGodstransportNyheter