A--0A-EG - IL - U2-0

Transportera Farligt Gods

Transportera Farligt Gods

Att transportera farligt gods är en hel vetenskap i sig och omgärdas av många regler och restriktioner. I Sverige transporteras dagligen mycket stora mängder gods som klassas som farliga

Farligt gods kategoriserar in i många olika klasser som t.ex. explosiva ämnen, gaser, brandfarliga vätskor, frätande ämnen, m.fl. samt en kategori övriga farliga ämnen som inte kan klassas in i någon av de andra kategorierna av farliga ämnen. För att få transportera något av dessa ämnen behöver man speciell utbildning för just denna kategori av ämne men även fordonet ska vara godkänt för denna transport och om det gäller lastbilar ska de vara märkta med skyltar, både fram och bak, gällande vilket ämnen som lastbilen transporterar.

MSB, Myndigheten för Samhällssäkerhet och Beredskap, (tidigare Räddningsverket) har tillsammans med ett stort antal andra myndigheter skapat samverkansområden för Transporter samt Farliga ämnen. Mer information om att transportera farligt gods finns på MSB webbplats.


H-EG - IL - U2-1

Allt intressant om transportfirmor

Här kan du finna mycket intressant information och relevant fakta om transportfirmor men också en del kul och lustiga saker gällande transporter.

H-EG - IL - U2-2
I-EG - IL - U2-3


Meny - Transportfirma
Till förstasidan på www.transportfirma.seHögst upp på sidan om transporterLängst ned på sidan om transportfirmor
Farligt GodsLastbilstransportGodstransportNyheter